Körhelg på Tvetagårdens vandrarhem

13045697_10153391956951695_189233427_n

Helgen 23-24 april var Take A Note på körhelg på Tvetagårdens vandrarhem, Södertälje. Som vanligt blev det två dagar av hårda repetitioner, nya lärdomar och många skratt.

Vi anlände på lördagmorgon och började med att ställa i ordning rummet där vi skulle repa. Ett rum fullt med stolar och bord i furu, priser för en orienteringsklubb och några uppstoppade djur – och så vi; 26 ivriga korister.
Stativet till elpianot hade blivit kvar i Stockholm men det löste några snabbt genom att bära in ett bord från trädgården varpå körledaren fick balansera på fyra pallar för att nå upp till tangenterna. En speciallösning javisst – men en lösning!
En lång härlig uppsjungning och sen sjöng vi hela dagen med korta avbrott för lunch och kafferaster. Intensivt och mycket lärorikt.
IMG_2027

Vi introducerade en del koreografi under lördagen, ett moment som alltid leder till stora skratt. Och även om en del av kören har gjort en del av koreografin vid tidigare konserter betyder det inte alltid att det går bättre…. På bilden visar Agnes (i förgrunden) en ny koreografi.

 

 

Efter en hel dags repetitioner hade vi en stund att disponera bäst vi önskade. Några drog sig tillbaka till sitt rum för att vila, andra satt och pratade och ytterligare andra tog en löpartur i regn- och snöslasket (med påföljande bastubad). Det är skönt att ha en stund att göra precis vad man vill och att kunna ladda om inför kvällens middag, denna gången beställd via catering (vanligtvis brukar vi laga middag själva).

lDt3nJ8

Och så; lekar! En tradition på körhelgen. Någon i kören har satt samman ett quiz, en utmaning eller liknande som alla andra får delta i – det är lika roligt varje gång! Den här helgen hade Anders skapat lekarna och det inleddes det med att vi blev indelade i fyra lag som själva fick välja sitt lagnamn (vilka blev Koalorna, Dalapållarna, Foxes och The Claw) Via en turnering bestående av musikfrågor, hörlurskaraoke och ”På minuten” (känd från Doobidoo) korades slutligen Koalorna till segrare

Spänningen var olidlig när den vanliga belysningen släcktes och discolampor färglade rummet; det var dags för producentgruppen att visa upp årets konsertklädsel. Och vilken uppvisning de gjorde! Hur det såg ut berättar vi inte här och nu – det avslöjas på konserten 4/6…

Söndagen inleddes med frukost kl 8.15 och sedan uppsjungning 9.15 – och sedan fullt ös till kl 16. Vi pratade igenom hela konsertens repertoar, tog upp funderingar och rätade även ut en del frågetecken. Med väldigt trötta röster, trötta kroppar och trötta knoppar åkte vi så hem vid 16.30

Att vara på körhelg kan vara jobbigt å påfrestande å å å jobbigt å alldeles…alldeles underbart för att parafrasera Askungen. Det ÄR hårt jobb på en körhelg, det tar energi och dagarna efteråt så är du trött. 
Men,
det är också helt underbart. Du lär dig massor, du hinner prata med dina körkompisar, du får sjunga/skratta/dansa i en härlig kombination. 

Stort tack till vår körledare Isabel Josephson som ledde oss genom hela helgen i ensamt majestät. Stort tack också till ”körhelgsgruppen” (Anders, Johan, Freja) som styrde upp allt på plats. 

Nu fortsätter repetitionerna för konserten 4/6 – köp din biljett redan idag!

TAN_Affisch_Clubbin_Vår_2016