Körhelg 2015

För andra året i rad valde vi att förlägga vår körhelg på Skäggesta vandrarhem, ca 45 min från Stockholm, helgen 9-10 maj. Solen sken (en dag i alla fall), fåglarna kvittrade och vi sjöng, dansade och socialiserade från morgon till sena kvällen.

Lördagen använde vi till att nöta in detaljer; hur kan en fras sjungas på ett tydligare sätt, instudering av text, hur ska en viss stämma låta, när ska handen lyftas för att alla ska göra på samma sätt i koreografin. Fler och fler av oss började släppa noterna för att se hur mycket som kunde sjungas utantill (för vi använder oss inte av noter vid konsert).

Körledare Isabel Josephson
Körledare Isabel Josephson
Isabel, Isabel och Anders
Isabel, Isabel och Anders

Vår körledare Isabel hade dessutom planerat in tid för alla solister; en möjlighet att få öva sitt egna stycke och få feedback av henne. På denna konsert kommer alla körens medlemmar på ett eller annat sätt att framträda som solister – men hur berättar vi inte här och nu.

Genomgång av koreografi i trädgården
Genomgång av koreografi i trädgården
Vår ordförande Karin
Vår ordförande Karin

Att börja sjunga kl 9.30 på söndagen kunde till en början vara kärvt. Våra röster var väl använda efter lördagen (vi sjöng hela dagen och under festligheterna på kvällen) men vi värmde upp med att sjunga ”I will always love you” och sen var det bara att köra igen fram till kl 15 på eftermiddagen.
Under söndagen sjöng vi igenom hela konsertprogrammet inklusive solistpartier och all koreografi. Visst, det togs både falska toner och ett steg åt fel håll då och då MEN, det var och är alltid skönt att få se helhetsbilden av konserten. Allt vi suttit och tragglat med sedan januari kommer i rätt kontext och det är en härlig känsla.

Körhelg är att sjunga hela tiden, överallt.
Körhelg är att sjunga hela tiden, överallt.

DSC_1138
Idag är det en vecka kvar till vår konsert ”Motown meets disco”. Vi är redo – är du?

10842327_10153280752771189_8887196647279140461_o