Nu är det jul igen!

 

”Vad har ni gjort hela hösten? och ”vad händer i jul?” undrar du. Och nu ska vi försöka svara på det.

Vad har vi gjort hela hösten?
Vigsel.

Vi inledde med att sjunga ”Marcia nuziale” (Mendelsohns brudmarsch i dagligt tal) på italienska vid en vacker och stämningsfull vigsel i en äppelträdgård. En ära att få delta vid en sådan viktig dag för ett par och vi önskar dem all lycka i livet.

Och efter våra repetitioner med fokus på italienska var det dags att börja öva julsånger. Tror att det var i slutet på september som ”Nu tändas tusen juleljus” sjöngs första gången.

Isabel Josephson

 

 

I början på november hade vi kördag. Denna gång samlades vi vid Medborgarplatsen och hade en heldag med fokus på glädje, stämmor, skratt, glädje, lekar och massor med sång. Kören har under ledning av Isabel jobbat mycket med sångteknik; väldigt utvecklande och lärorikt OCH roligt!

 

 

I slutet på kördagen presenterades temat för våren 2015. Vi säger det inte rakt ut ännu men producentgruppen såg ut så här vid presentationen – kan du gissa temat?

Producentgrupp

 

Vad händer i jul?

JulkonsertI år blir det en gemensam och maffig konsert med Take A Note OCH Kristinakören OCH Engelbrektskyrkans barnkörer (allt som allt över 100 körsångare!) OCH stråkkvartett OCH musiker – allt under ledning av Isabel Josephson och Tonja Orheden.
Vi sjunger tillsammans men vardera kör har också några solonummer.

Konserten blir en smällkaramell av traditionella och moderna julsånger, luciatåg och så koreografi förstås.
Som en finfin julklapp är det fri entré till konserten (vi släpper in er i kyrkan cirka 30 minuter innan konsert).

Så, pausa din eventuella julhets, stampa snön från skorna och kom in i värmen i Engelbrektskyrkan den 14e december. Vi lovar att sjunga in julen ordentligt.

Välkomna!

Vad händer i vår?

Vår producentgrupp (Magdalena, Nadja, Cammen och Frida) är i full fart med att planera konserten tillsammans med vår körledare Isabel Josephson. Vi återkommer med mer info så snart producenterna vill släppa ifrån sig någon 😉 Och vem vet, kanske får ni läsa en exklusiv intervju med dem här på hemsidan – håll utkik!

 

Sångare sökes!

Vi har plats för fler tenorer och basar – skicka ett mail till info@takeanote.se

 

Take A Note på sociala medier

Facebook: www.facebook.com/korentakeanote
Instagram: @takeanote #takeanotekör