En dag kvar.

Affisch sångare

Det är en dag kvar och en liten fjäril dansar runt i magen – det är konsert imorgon!

Ända sedan i slutet av förra året har vi jobbat med denna konsert. Förslag på teman finns alltid bland kören och det är svårt att välja; det är mycket som ska vägas in och ta i beaktande (vad är möjligt att göra med kören? vilka arrangemang kan behövas? vad lockar en publik?). Exempelvis valdes ”Sound of Schlager” 2013 för att Sverige stod som värdland för Eurovision Song Contest och ”schlager” låg därför rätt i tiden.

När så temat är valt börjar något av det roligaste; förslag på låtar att sjunga. Kören får fritt önska och körledarna letar arrangemang så svetten lackar. Ibland hittar vi arrangemang i våra gömmor eller så skapas nya av körledarna eller någon annan; denna gång har Erik Sandberg (bas) och John Wilander (tenor) bidragit med ett Max Martin-medley till exempel.
Att komma med förslag på låtar ger också en inblick av hur mycket fantastiskt bra musik som produceras – det kommer alltid upp förslag som du själv inte tänkt på men som någon annan tycker är helt självklart.

Nästa steg; börja öva. Repetitioner varje tisdag, körhelg, stämrep och egen träning – utvalda låtar sjungs omåomigen. Vissa är favoriter från början, andra utvecklas till det under tiden. Det finns sånger som vi blir alldeles rusiga av glädje av att sjunga medan andra berör oss till tårar. För några år sedan var vi på körhelg på Barnens Ö och vi avslutade helgen med att stå i ring, tänka på någon vi tycker om och sedan sjunga ”You’re the inspiration” för just denna person. Det tog inte lång stund förrän några spridda snyftningar började höras och sedan grät flera av oss öppet. Så starkt blir det ibland.

Och så sista steget; konsert. I tisdags hade vi ett första genomdrag tillsammans med konsertpianist Daniel Palm samt en liten testpublik och det gick riktigt bra! Vissa låtar behövdes ta om, partier behövs putsas men vi känner oss helt trygga med Daniel inför lördagen (som då har med sig några medmusiker). Energi, kraft och dirigering är också Isabel Josephsons uppgift som körledare och dirigent – och hon har oss i sitt grepp och vi kommer att göra allt vi kan för henne.

Konsertkläderna hänger framme, skorna står bredvid. Kören är redo – vi ses på Dieselverkstaden imorgon kl 17!

Gruppfoto Sound of schlager